Campania de informare și conștientizare a proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj” – activități de informare directă realizate în anul 2015
În anul 2015 a debutat campania de informare și conștientizare a populației în ceea ce privește proiectul „Sistem de management integrat al deșeurilor”, derulat în prezent în județul Dolj.
În cadrul campaniei au fost realizate materialele informative și promoționale, au fost realizate spoturile TV și spoturile radio și au început întâlnirile directe cu populația adultă, dar și cu elevii din școlile doljene.
Acțiunile de informare directă realizate în anul 2015 au fost organizate după cum urmează:
În mediul rural
Echipa de experți a vizitat 58 de comune din judeul Dolj și în fiecare dintre acestea a organizat câte o întâlnire cu locuitorii din zonă, cărora le-a explicat ce înseamnă colectarea separată a deșeurilor, compostarea individuală, importanța acestora, dar și beneficiile pe care le presupun, atât pentru mediu, cât și pentru sănătatea populației.
În mediul rural, 1.679 de persoane au participat la aceste evenimente – respectiv o medie de 26 de persoane/întâlnire.
Localitățile rurale vizitate în 2015 sunt: Cetate, Unirea, Maglavit, Galicea Mare, Galiciuca, Motăței, Giubega, Izvoare, Caraula, Orodel, Plenița, Verbița, Vârtop, Terpezița, Sălcuța, Vela, Pleșoi, Carpen, Brabova, Seaca de Pădure, Botoșești-Paia, Grecești, Secu, Argetoaia, Braloștița, Scăești, Goiești, Melinești, Fărcaș, Tălpaș, Ișalnița, Coțofenii din Față, Alămj, Brădești, Predești, Coțofenii din Dos, Breasta, Pielești, Mischii, Ghercești, Perișor, Podari, Radovan, Dragotești, Robănești, Teslui, Apele Vii, Celaru, Castraova, Dioști, Coșoveni, Leu, Ghindeni, Cârcea, Malu Mare, Rojiște, Bratovoești și Teasc.
În mediul urban
În anul 2015, echipa de experți a proiectului a vizitat 10 școli diferite din municipiul Craiova. Aici s-a întâlnit cu elevi de toate vârstele și cadrelelor didactice, au avut loc discuții interactive și activități potrivite vârstei elevilor și preșcolarilor, și li s-a explicat ceea ce înseamnă colectarea separată a deșeurilor, beneficiile și importanța acesteia.
În cele 10 instituții de învățământ, experții proiectului au cunoscut 364 de elevi și preșcolari.
Întâlnirile directe cu populația au urmărit informarea locuitorilor din județul Dolj cu privire la modul de colectare separată a deșeurilor, compostarea individuală și utilizarea compostoarelor, conformarea cu directivele europene în domeniu, dar și cu privire la importanța și beneficiile pe care sistemul de management al deșeurilor le aduce întregii populații din județ.
Toți participanții la întâlniri au primit materiale informative (pliante, fluturași, afișe, calendare, agende etc.), dar și materiale promoționale (tricouri, șepci, rucsaci etc.).